Informace o projektu 2014

V Indonésii:

Od března 2014 jsem dlouhodobě na Borneu a působím jako odborný poradce pro mezinárodní společnost Turtle Foundation (Konservasi Biota Laut Berau) věnující se ochraně mořských želv.
Chráníme důležité hnízdiště karet obrovských a pravých – ostrovy Bilang-bilangan a Mataha. V roce 2014 se rozjelo mnoho aktivit, které úspěšně pokračují i v roce 2015 – vzdělávání jak místních tak turistů, učení ve školách, workshopy pro místní obyvatele, aby uměly vyrábět suvenýry z kokosových ořechů a ne z krunýřů želv, program pro dobrovolníky i výzkum karet pravých v oblast Berau. Výsledky výzkumu si můžete pročíst na tomto posteru Poster_2015_Hawksbill-Study_ISTS_Dalaman, který byl prezentován mezinárodní převážně vědecké veřejnosti na Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation – Sea Turtle Society (ISTS) v Dalaman v Turecku v dubnu 2015.

TF Project Report 2014 Indonesia ZDE:

V České republice:

Většinu roku 2014 jsem byla mimo ČR. Během ledna – března ale proběhlo mnoho přednášek spojených s promítáním fotografií (12), veřejnost se mohla o situaci mořských želv dozvědět v reportáži v České televizi přehrát ZDE: nebo v pořadu na Rádiu 1 přehrát ZDE: Během mého pobytu v Indonésii probíhaly výstavy fotografií (knihovna Šumperk, Oskava, Postřelmov a zámek Červený Hradek v Jirkově mezi Chomutovem a Ústím nad Labem), lidé sbírali a posílali mi do Indonésie plyšové hračky ve tvaru želv do indonéských školek a publikovala jsem množství článků. Podařilo se vytvořit vzdělávací deskovou hru o mořských želvách i pexeso. V prosinci 2014, kdy jsem se do ČR na omezenou dobu vrátila, proběhly 3 přednášky pro žáky v základní škole Montessori v Praze Modřanech.

magazín koktejl

http://cestovani.lidovky.cz

http://www.izun.eu

http://www.mzv.cz/

http://brigady.studenta.cz

Želví zpravodaj:

březen

duben

květen

červen

červenec

srpen

září

říjen

listopad

prosinec